Administrativní budova s laboratořemi

Návrh byl zpracován v rámci architektonické soutěže

Při navrhování jsme dbali na to, aby byla budova nejen funkční, příjemná pro návštěvníky i pracovníky, ale i úsporná.

Objekt se skládá ze dvou částí – z dvoupodlažní, částečně podsklepené administrativní části, a zkušební haly. Vizuálně obě hmoty propojujeme do jednoho celku, který dynamizujeme šikmým dřevěným obkladem (bezúdržbové provedení –
například sibiřský modřín nebo thermowood). Fasády doplňujeme popínavými rostlinami pro zlepšení klimatu v okolí budovy. Vstupní partii akcentujeme oranžovým obkladem (v RAL dle loga VÚD) z cementovláknitých desek, které se dále
v drobných detailech opakují mezi okny spojenými do horizontálních pásů.

Interiéru dominují pohledové CLT panely, jako kontrast používáme diagonální dřevěný obklad ošetřeným metodou Shou sugi ban, či s obdobnými vizuálním efektem.

Na obou částech předpokládáme vegetační střechu z důvodu zlepšení mikroklimatu a zamezení přehřívání.